Sosyal Medya :
Whatsapp

GÜVENLİ KULLANIM TALİMATLARI

  • Zaman kaybetme: CEPER cihazını hastanın göğsüne güvenli veya doğru bağlamakta zorluk yaşıyorsanız zaman kaybetmeyin. Tekrar manuel CPR’a başlayın.
  • CEPER cihazını doğru konumlandır: Kompresyon tamponu göğüs kemiğine göre doğru yerleştirilememişse, hastanın kan dolaşımı olumsuz etkilenebilir. Ayrıca göğüs derisine, göğüs kafesine veya iç organlarına zarar verebilir.
  • CEPER cihazını doğru sabitle: Kompresyon pistonu 52 mm (+/-2) derinlikte baskı yapar. Kompresyona başlandığında hasta ve cihaz takip edilmelidir. Kompresyon pistonu göğüs üzerine çok sert (derin) veya çok hafif baskı yaparsa hastanın kan dolaşımı olumsuz etkilenir. Bu durumda hastayı takip ederek kemeri gerdirin veya gevşetin.
  • Göğüs yüzeyini temizle: Hasta göğsünde ter, jel, krem veya diğer kayganlaştırıcı maddeler varsa kompresyon esnasında baskı yapan pompanın konumu değişebilir. CEPER cihazını yerleştirmeden önce hastanın göğsünü mutlaka silerek temizleyin.
  • Defibrilasyon elektrotları: Defibrilatör elektrotlarını ve kablolarını CEPER cihazın altında kalmayacak şekilde ayarlayın. Hastanın üzerinde elektrot varsa, bası silikonunun altında kalmadığından emin olun.
  • Boyun kemeri: Cihazı hasta göğsüne yerleştirdikten sonra zaman kaybetmeden kompresyona başlayın. Boyun kemerini daha sonra gerdirerek sabitleyin.
  • CPR ile birlikte uygulanan tedaviler: Kompresyon esnasında diğer tıbbi ekipmanların veya ilaçların kullanımı takip edilmelidir. İlaçların ve ekipmanların kullanım talimatlarını okuyun. Olumsuz uygulamalardan kaçınmak için kullanılan ilaçların veya diğer ekipmanların uygunluğundan emin olun.
  • Sürekli gözetim: Kompresyona başlandığı andan itibaren hastayı ve cihazı sürekli gözetim altında tutun. Olumsuzluk yaşanmasına müsaade etmeyin.
  • Elinizi sıkıştırmayın: Kompresyona başlandığında ellerinizi cihazın veya baskı pistonunun altına koymayın. Parmak sıkışması gibi kazalara ve yaralanmalara sebebiyet verebilirsiniz.
  • Havalandırma deliklerine dikkat edin: Kompresyon esnasında havalandırma deliklerinin tıkanmasına engel olun. Cihaz yetersiz hava sirkülasyonu sebebiyle ısınır ve arızaya sebebiyet verebilir.
  • Arıza: Kompresyon esnasında kesinti ve takılma şeklinde arıza oluşursa veya beklenmeyen bir durum gerçekleşirse önce (2 nolu) butona basın ve göğüs kompresyonunu sonlandırın. Sonra (1 nolu) butona basarak cihazı kapatın. Operatörlerden biri, cihazdaki sorunu giderirken ikinci operatör, hemen elle göğüs kompresyonuna başlamalıdır.
  • Hastayı kaldırmayın: CEPER cihazının kompresyona başlamasından sonra hastayı yan çevirmeyin ve yukarı yönlü yerinden kaldırmayın.


MERAK ETTİKLERİNİZMİ VAR?

Hemen cevaplayalım

CEPER NE ZAMAN KULLANILMALI ?

CEPER CPR Otomatik Göğüs Kompresyon Cihazı, kalp masajının gerekli olduğu durumlarda nefes alamama, nabız yokluğu bilinç kaybı ile seyreden akut kardiyak arrest hastalarında kan dolaşımı ve solunumun kesilmesi durumunda, kişiyi yeniden hayata döndürmek amacıyla kullanılmalıdır.

  • Yüksek kaliteli göğüs kompresyonları yapılamıyor yada kurtarıcı için tehlike mevcut ise,
  • Uzamış CPR durumlarında,
  • Ambulans ile nakiller sırasında,
  • ECMO durumlarında.

CEPER FAYDA VE AVANTAJLARI ?

CEPER CPR Otomatik Göğüs Kompresyon Cihazı, ani kalp durması yaşayan kardiyak arrest gerçekleşmiş kişiyi hayata döndürmek amacıyla yapılan müdahelelerde yaşanılan sorunları bertaraf eder. Kesintisiz ve etkili göğüs kompresyonu sağlayan ve acil müdahele ekiplerine yardımcı olan ilkyardım cihazıdır.

CEPER CPR Otomatik Göğüs Kompresyon Cihazı, evde,sokakta,işyerinde,sedyede,ambulansta,kara,denizve hava taşıtları ile hastaneler gibi çeşitli iç veya dış ortamda yani kısaca insanın olduğu her yerde kullanılabilir. 

CEPER PİL ÖMRÜ NEDİR?

CEPER CPR Otomatik Göğüs Kompresyon Cihazı, sadece pille çalıştırılmak üzere tasarlanmıştır. Her pil 60 dakika süreyle hiç durmadan cihazın çalışmasına imkan verir. Cihazla birlikte verilen 3 (üç) adet pil toplam 180 (yüzseksen) dakika çalışabilme imkanı sağlar. Cihazın kesintisiz olarak çalışması, mekanik veya elektronik bir sorun yaşatmaz.

Boş bir pilin ortalama şarj süresi 120 dakikadır..

CEPER HASTAYA ZARAR VERİRMİ ?

Kalp masajı sırasında kaburga çatlaması,kırıklar ve diğer yaralanmalar kabull edilebilir sonuçlardır. Kalp masajından sonra hastalar resusitasyon ile ilgili yaralanmalar açısından yeniden değerlendirilmelidir. Göğüs kompresyon cihazlarının kullanımından sonra yukarıdakilerden başka; cilt sıyrıkları, göğüste morarma ve ağrı görülmesi yaygındır...

TÜMÜ
İLETİŞİM

ADRESİMİZ

REMAR MEDİKAL CİHAZLAR SAN. VE TİC.A.Ş.
Mahmutbey Mahallesi Taşocağıyolu No:7/1 - 1B1 34218 Mahmutbey Bağcılar / İSTANBUL

  TELEFON : (0212) 446 38 38

  E-POSTA : rk@remarmedikal.com

Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Kullanım Şartları

Bu sitede yer alan yazı, resim, video gibi materyallerin izinsiz kullanılması dağıtılması yasaktır.
REMAR bu alanda paylaşılan veri veya bilgilerin ön bildirim yapmaksızın değiştirilmesi,güncellenmesi hakkını saklı tutar.
 
Copyrights © remarmedikal.com
Yukarı
medicine healt center medicine healt center | Hair Transplant medicine healt center | Obesity Surgery